Že nekaj časa sem čutila nenehno utrujenost in razbijanje srca. Opravila sem različne zdravstvene preglede, predvsem analizo krvi in so mi svetovali, da za začetek spremenim prehrano. Tako sem popolnoma spremenila jedilnik, ga natančno planirala in sem vklljučila tudi omega 3 maščobne kisline. Poučila sem se, kje je največji izbor omega 3 maščobnih kislin. Zraven tega sem začela uživati veliko zelenjave, sadja in oreškov. Za žejo sem začela piti limonado in sem izločila sladke napitke.
Ko sem izbirala katere ribe bi vključila v jedilnik, sem se odločila za sardele in postrvi. Sardele so bile tudi cenovno ugodne. To so majhne morske ribe. So priljubljena vrsta ribe zaradi svojega značilnega okusa in prehranske vrednosti. Sardele lahko tudi vsestransko uporabljamo na različne načine, na primer v solatah, sendvičih, testeninah in omakah. Najraje sem si pripravila omako s paradižnikom, kjer sem dodala oljčno olje, česen in sardele. Moja hčerka pa je imela najraje sardele na žaru. Veliko omega 3 maščobnih kislin najdemo tudi v postrvi. To je sladkovodna riba, znana po svojem okusu in prehranski vrednosti. Moj mož je ribič in zelo rad lovi sveže ribe. Poleg omega 3 maščobnih kislin so postrv tudi dober vir visokokakovostnih beljakovin, vitamina D, vitamina B12, vitamina B6, vitamina A, selena, fosforja in kalija. Vsta ta hranila so pomembna za presnovo, zdravje kosti, na splošno za imunski sistem in druge telesne funkcije. Jaz imam raje sardele, moj mož pa postrvi, ker so nežnega okusa, imajo belo meso z blago aromo. Ima teksturo, ki se lepo ohrani pri različni pripravi. Jaz jih najraje spečem v pečici, moj mož pa na žaru.
Ko smo vključili v prehrano več vrst rib, se je zdravstveno stanje izboljšalo. Kljub temu sem zraven še posebej uživala omega 3 mačobne kisline, kot dodatek k prehrani. Svoj jedilnik pa sedaj skrbno načrtujem, tako da čez celotni teden pokrijem večina zahtevanih mineralov, vitamin, beljakovin in ostalih snovi.